Saturday, May 29, 2010

~eNgKaU yAnG kU cInTa~

sering kau tanyakan cintaku dimana..
sering kau menuntut ucapan asmara
tak mungkin berdusta perasaan ini
dan kau tak mengerti dihati..

Yang sebenarnya engkau aku cinta
permata dalam rindu ku hadiah untukmu..
saling memerlukan bila berjauhan..
harap kau mengerti perasaan ini

Keluh resah bukan sandaran
dan gelisah..bukan hukuman
kerana kau yang ku idamkan..
bukannya mainan..

Seandainya kau mengetahui
hanya ENGKAU yang ku CINTAI
itulah YANG SEBENAR-BENARNYA..!!

usah kau tanyakan cintaku di mana
cukup kau menuntut ucapan asmara
tak mungkin berDUSTA perasaan ini..
dan kau tak mengerti dihati KECILKU...

..wAt BaKaL sUaMi Kami..^_^

Pernikahan ataupun perkahwinan,
Menyingkap tabir rahsia,
Isteri yang kamu nikahi,
Tidaklah semulia Khadijah,
Tidaklah setakwa Aisyah,
Pun tidak setabah Fatimah,
Justeru Isteri hanyalah wanita akhir zaman,
Yang punya cita-cita,
Menjadi solehah .......
Pernikahan ataupun Perkahwinan,
Mengajar kita kewajiban bersama,
Isteri menjadi tanah, Kamu langit penaungnya,
Isteri ladang tanaman, Kamu pemagarnya,
Isteri kiasan ternakan, Kamu gembalanya,
Isteri adalah murid, Kamu mursyidnya,
Isteri bagaikan anak kecil,
Kamu tempat bermanjanya,
Saat Isteri menjadi madu,
Kamu teguklah sepuasnya,
Seketika Isteri menjadi racun,
Kamulah penawar bisanya,
Seandainya Isteri tulang yang bengkok, berhatilah meluruskannya...
Pernikahan ataupun Perkahwinan,
Menginsafkan kita perlunya iman dan takwa,
Untuk belajar meniti sabar dan redha,
Kerana miliki isteri yang tak sehebat mana,
Justeru Kamu akan tersentak dari alpa,
Kamu bukanlah Rasulullah,
Pun bukanlah Saidina Ali Karamaullahhuwajah,
Cuma suami akhir zaman,
Yang berusaha menjadi soleh.....
Perempuan itu bukan hak milik tetapi perempuan adalah anugerah.

Wednesday, May 19, 2010

cik wawa semakin busy..alahai..ksian kat cik aszz n cik mila..

salam..skrg cik wawa agak busy..haha..maklum la da join bisness infinity network nie..tapi kesian laa dekat cik aszz & cik mila, cik wawa jarang spend time together..korg nak tau bisness apa yg cik wawa join nie..

CASH FOR DUMMIEZ (CFD)






=====>http://cashfordummiez.com/rewardplan.aspx

korg download la "Presentation Slaid" & then korg baca..

klik link ni klau berminat ===>
http://www.cashfordummiez.com/affiliate.aspx?id=wawa

klau tak faham, bleh hubungi cik wawa melalui facebook ( cik wawa ) or emel wawa.deqno_nur90@yahoo.com

Thursday, May 13, 2010

..sPeCiAl EdItIoN...

video

Setelah sekian lama meng'abai'kan permintaan drpd 'cik-cik' yg berdua i2... tika detik,saat,minit ini.. telah usai sudah cik mieyla meg'upload'kan video 'miss single mingle'.. sowie coz amek mase yg mmg lame giler plus giler plus giler3 nyer..:))

Saturday, May 8, 2010

TataPAn KaMu..!





Salam..adoi la..ops! pesal ni???
aha..suspen x? Cik Lin saje jek nak buat kesuspenan yang xtau jadi ke x..To Cik Wawa dan Cik Mila..Korang ingat tak yang Cik Lin de cakap yang Cik Lin gi butik hari tu?aha...sebenarnye Cik Lin gi butik tu bukan la disebab kan Cik Lin ni da nak kawin tau...belum sampai serunye lagi nak kawin..Nanti kalo nak kawin xleh nak join group ni lagi ye tak?pencen sudeh..hehe...ok la Cik Lin masuk kan pic ni untuk tatapan korang jek..Cik Lin lum letak pic ni kat mane2 lagi tau..khas untuk blog ni jek..huhu..so mintak maaf la sebab buat blog ni semak jek dengan pic Cik Lin yang xcun ni..haha..Cik Lin pakai baju ni pun sebab nak tolong cousin Cik Lin untuk buat promosi butik pengantin nye.so jadi la Cik Lin model yang xbertauliah ni..hehe..soryy tau....huhu..enjoy!!!jagn mare..

Tuesday, May 4, 2010

..meMpERkeNaLkaN GrOuP kAMi..

Stick Figure Family at FreeFlashToys.com
Make your Stick Figure Family at FreeFlashToys.com



CIK ASZZ





CIK MIEYLA





CIK WAWA





kalau nak tau dengan lebih lanjut..cari la kami di facebook..('',)

PeraNcanGan kTe...

Rase nye korang xperlu tau lg kot sape Cik Lin ni?ke lom tau lg..hehe..Cik wawa xtulis ke?( wah..cakp sorg2 aku ni ek..huhuh..)Xde Cik Lin ni mg xmeriah la jawabnye page ni ye.y ke2 si mila 2..Ha aku mg slu gaduh jek dgn die 2..tp xdela gdh sampai bermasam2 muke..juz bgurauan berkasih je..hehe..die la paling jauh sakli antre kami brtige..msti sush nk wat pjmpaan.

So Aku n Cik Wawa da gak plan gak nk g Pahang..kirenye tengah2 la kot..huhu..Plan nk g buln 6 ni..tpi,Cik mila lom bg kate ptsnye lagi..aku dah siap2 berangn dah ni mila oi..da la payah nk jumpe..Tapi aku kn gak fikir lbh luas lg..( pakai knte cinta..hahha..)yela..die kan jauh..kat ganu tu..risau gak hal keselamatn die 2..huhu,,cik wawa pn same..y paling utame skrg adalah keselamtan kami.Ape2 pun aku memang nak jumpe korang semue,.mesti seronok kalo kt dapt jumpe.huhuhu....

Sunday, May 2, 2010

..big big world..

I'm a big big girl
In a big big world
It's not a big big thing if u leave me
But I do do feel
That I do do will
Miss u much
Miss u much

I can see the first leafs falling
It's all yellow and nice
It's so very cold outside
Like the way I'm feeling inside

Outside it's no raining
And tears are falling from my eyes
Why did it have to happen
Why did it all have to end

I have your arms around me
Warm like fire
But when I open my eyes......
Your gone

I'm a big big girl
In a big big world
It's not a big big thing
If u leave me
But I do
Feel I will
Miss u much
miss u much